Külföld

Videón, ahogy az oroszok megszállnak egy fekete-tengeri hajót

Augusztus 13-án, moszkvai idő szerint 6 óra 40 perckor a Fekete-tenger délnyugati részén a Vaszilij Bikov járőrhajó felfedezte a Palau lobogója alatt közlekedő Sukra Okan szárazteherhajót, amely az ukrán dunai kikötő, Izmail felé haladt. Az oroszok felszólították a kapitányát, hogy álljon meg, mert tiltott áruk szállításának gyanúja miatt ellenőrizni akarják a rakományt. A tengerész azonban nem reagált. Valószínűleg gyorsan megbánta.

Videón, ahogy az oroszok megszállnak egy fekete-tengeri hajót
A Vaszilij Bikov járőrhajó
Fotó: MH/Telegram

A hajó megállásra kényszerítése érdekében automata kézi lőfegyverekből figyelmeztető tüzet nyitottak egy orosz hadihajóról – írta jelentésében a moszkvai védelmi minisztérium, hozzátéve: a Vaszilij Bikovról egy Ka–29-es helikopter szállt fel katonákkal a fedélzetén, majd leereszkedett a Sukra Okanra. Az akcióról videók is készültek.

Objektum doboz

Az egyiken a különítmény érkezése és a hajó átvizsgálása látható. A képsorok alapján a Sukra Okan legénysége komolyan azt hitte, hogy megúszhatják, ha elengedik a fülük mellett az oroszok figyelmeztetését. A másikat valamelyik matróz készíthette a távozó katonákról.

MH/Telegram

Kapcsolódó írásaink

Armija 2023: ami a csövön kifér

ĀAz ukrajnai háborúban szerzett „trófeákat” is bemutatnak a legújabb bel- és külföldi fegyverrendszerek és hadiipari termékek mellett a moszkvai expón