Külföld

Kivonul a Soros-szervezet Magyarországról

Kivonul az Európai Unióból a Soros György féle Nyílt társadalom Alapítványok, az igazgatóság döntéséről pedig levélben értesítették a támogatott szervezeteket Magyarországon – írta meg a baloldali Szabad Európa. A hír kapcsán posztolt Orbán Balázs a közösségi oldalán.

Kivonul a Soros-szervezet Magyarországról
Soros György nemrég átadta a stafétát fiának, Alexander Sorosnak, aki úgy néz ki a jövőben nem kíván erőforrást pazarolni Európára
Fotó: Facebook/Alexander Soros

A Szabad Európa szerkesztőségébe is eljutott az a levél, ami a Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítványok a továbbiakban nem koncentrálnak Európára és ki is vonulnak a kontinensről. A döntést a levélben azzal indokolták, hogy az Európai Unió kormányai rengeteg forrást fordítanak az emberi jogok, a szabadság és a sokszínűség témáira.

A levél tartalma szerint, amit három munkatárs küldött szét a továbbiakban a hatékonyabb forrásfelhasználás érdekében a Soros György féle szervezet a világ más régióira koncentrál majd. Arról, hogy a kivonulás hogyan és mikor történik majd meg egyelőre nem tudni többet.

Az üggyel kapcsolatban a lap kérdéseket intézett az érintettekhez, azonban választ egyelőre még nem kaptak.

A döntés feltehetőleg az első lehet, amit a nemrég vezetővé előlépett Alexander Soros hozott az alapítványok élén, miután apja Soros György nemrég átadta a vezetést neki.

Olvassuk a hírt a Soros-birodalomról

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink