Külföld

Jól érzi magát az orosz faluban a volt osztrák külügyminiszter

Nagyon kedvesen fogadtak, jó egy orosz faluban élni

Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter, aki jelenleg a Rjazanyi területen található Petrusovóban él, a RIA Novosztyinak elmondta, hogy jól érzi magát az orosz faluban, és a helyiek nagyon kedvesen fogadták.

Jól érzi magát az orosz faluban a volt osztrák külügyminiszter
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

„Nagyon kedvesen fogadtak, jó egy orosz faluban élni” – mondta Kneissl. Korábban Dilbar Klado újságíró és forgatókönyvíró a hírügynökségnek elmondta, hogy Kneissl most a Rjazanyi területen található Petrusovo faluban él. Az újságíró július elején találkozott az egykori diplomatával. Elmondása szerint a volt külügyminiszter egy bérelt házban él.

Kneissl 2017 és 2019 között volt osztrák külügyminiszter. Tavaly nyáron a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy az állandó fenyegetések miatt elhagyta az országot. A diplomata a Szentpétervári Gazdasági Fórumon azt is elmondta az ügynökségnek, hogy lehet, hogy fontolóra veszi az orosz állampolgárság megszerzését, miután befejezi a Háború és béke elolvasását.

A volt osztrák külügyminiszter személyesen is ismeri Vlagyimir Putyint. Az elnök 2018 augusztusában részt vett Wolfgang Meilinger üzletemberrel kötött esküvőjén. Az orosz államfő egy vidéki motívumokkal díszített festményt, egy antik olajprést és egy tulai szamovárt ajándékozott a párnak, németül mondott köszöntőt, és táncolt a menyasszonnyal.

Kapcsolódó írásaink