Külföld

Több ukrán régióból jelentettek erős robbanásokat

Több ukrajnai régióból jelentettek erős robbanásokat: először a kijevi régióból érkezett ilyen hír – jelentette az Ukrinform hírügynökség, tudatta az Orosz Hírek.

Több ukrán régióból jelentettek erős robbanásokat
Kijevben szólaltak meg elsőként a szirénák
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Ercin Erturk

Robbanás történt a kijevi területen – áll a Telegram-csatornán közzétett üzenetben.

Később a Sztrana.ua ukrán lap a Zsitomir és Hmelnickij régiókban történt robbanásokról számolt be. Az ukrán sajtó szerint több detonáció is történt egy Sztarokonsztantinov katonai repülőtér közelében.

A Hmelnyickij régió hatóságai megerősítették a médiajelentéseket. Azt is elmondták, hogy a régióban többször is történtek robbanások.

Ukrajna-szerte légi riadót hirdettek.

Az orosz hadsereg október 10-e óta rakétacsapásokat mér ukrán energetikai, védelmi ipari, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményekre. Mint Vlagyimir Putyin közölte, az első támadás válasz volt a Kijev által a Krími hídon elkövetett robbantásra.

Ukrajna július 17-én éjjel ismét megtámadta a Kercsi-szoroson átívelő hidat. Ezt követően az orosz fegyveres erők csapást mértek Ogyesszára, Iljicsevszkre és Mikolajivra, köztük olyan helyekre, ahol drónhajókat gyártanak és tárolnak, lőszerraktárakra és üzemanyagraktárakra.

Kapcsolódó írásaink