Külföld

Egyre kegyetlenebb módszerekkel zajlik a kényszersorozás Ukrajnában

Újabb amatőr felvételeken látható, milyen módszerekkel zajlik a mozgósítás Ukrajnában. Nem ritka, hogy a hatóságok szó szerint az utcáról visznek el embereket, aki ellenáll, azt megverik, sőt az is előfordult, hogy fogyatékkal élőket is megpróbáltak besorozni. Az erőszakos módszerek miatt egyre többen vannak azok is, akik nem nézik tétlenül a hatóságok túlkapásait, és válaszul szintén tettlegességhez folyamodnak – számolt be a Hirado.hu

Egyre kegyetlenebb módszerekkel zajlik a kényszersorozás Ukrajnában
Egy felderítő csoport katonája és drónkezelője gyakorol egységével Konstantinovka térségében
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Narciso Contreras

Négy ukrán sorozótiszt fogott le néhány napja egy férfit fényes nappal Odesszában. A felvételeken az látszik, hogy előbb a kezét csavarták hátra, majd a nyakát is átkulcsolták, végül lenyomták a fejét. A férfi mozdulni sem tudott, miközben megkötözték – írják.

Lembergben pedig a portál szerint a katonák szabályosan elraboltak egy férfit az utcáról. Hiába próbált szabadulni, őt is körbeállták, lefogták, majd egy mikrobuszba tuszkolták. Egyre brutálisabb a mozgósítás és az azzal járó kényszersorozás Ukrajna-szerte. A sorozótisztek csapatostul, nyitott mikrobuszokkal járják a településeket, és vadásznak az emberekre.

A toborzótisztek erőszakossága mindennapos a városokban. Nem tűrnek ellentmondást, visznek mindenkit, aki alkalmas lehet valamilyen szolgálatra. A minap egy forgalmas utcán fújtak le gázspray-vel egy férfit csak azért, mert nem adta át az iratait. Hiába a rengeteg szemtanú, a sorozótisztek előbb ököllel arcon ütötték, leteperték, megverték, végül pedig egy autóba lökték a férfit – számolt be a Hirado.

Az erőszakos sorozásról készült videót IDE kattintva nézheti meg.

Kapcsolódó írásaink