Külföld

Koszacsev: Az USA az elnökválasztás miatt súlyosbíthatja az ukrajnai konfliktust

Az Egyesült Államok 2024-ben súlyosbíthatja az ukrajnai konfliktust, ha az egyik félnek további szavazatokra van szüksége az országban zajló elnökválasztási verseny kapcsán – mondta Konsztantyin Koszacsev, az orosz Föderációs Tanács (felsőház) elnökhelyettese az aif.ru-nak adott interjúban, szúrta ki az Oroszhírek.

Koszacsev: Az USA az elnökválasztás miatt súlyosbíthatja az ukrajnai konfliktust
Ukrajna támad
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Diego Herrera Carcedo

„Ez egy nagyon veszélyes helyzet, mert az amerikaiak nem félnek a külpolitikát felhasználni a pártok közötti rivalizálásban. Ha valamelyik párt úgy érzi, hogy fokoznia kell az ukrajnai helyzetet, hogy több szavazatot szerezzen a választásokon, akkor ezt fogja tenni. Tehát az a tény, hogy az Egyesült Államokban az elnökválasztás, amely 2024-ben csúcsosodik ki, szörnyű, ha nem katasztrofális esemény lehet. Nem tudom garantálni, hogy eszkaláció lesz, de a kockázat nyilvánvaló számomra. Az amerikai viselkedés kiszámíthatatlansága fokozódni fog, és a farok ismét elkezdheti csóválni a kutyát” – mondta arra a kérdésre, hogy milyen hatással lesz az amerikai elnökválasztás a konfliktusra.

Koszacsev szerint a katonai konfliktus további eszkalálódása a nehezebb típusú fegyverek alkalmazásával növelheti a nukleáris fegyverhasználat valószínűségét.

Kapcsolódó írásaink