Külföld

Éhen halt otthonában egy hétéves gyerek Észak-Koreában

Egyedül hagyták szülei a kisfiút

Éhen halt egy hétéves kisgyerek Észak-Korea Dél-Hamgjong tartomány Hamhung iparvárosában, mert magára hagyták a szülei az otthonában – jelentette a Daily NK.

Éhen halt otthonában egy hétéves gyerek Észak-Koreában
Képünk illusztráció
Fotó: KIM WON JIN / AFP

Ismét brutális éhínség van Észak-Koreában. Szakértők szerint a diktatúra viharos sebességgel halad az 1990-es években már tapasztalt borzalmas éhínség felé, amikor egyes becslések szerint több millióan is meghalhattak alultápláltság miatt az országban, sőt egyes hírek szerint már rosszabb a helyzet. Eközben az ország politikai vezetése, köztük a diktátor Kim Dzsong Un, nemhogy nem nélkülöz, hanem elképesztő luxusban él, ideértve az étkezést is – írja az Origo.

A Daily NK egy biztonsági okokból névtelenséget kérő forrása alapján arról ír, hogy július elején eszméletlen állapotban találtak rá az egyedül hagyott kisfiúra az otthonában. Habár a gyereket azonnal kórházba szállították, az életét az orvosok már nem tudták megmenteni.

A hétéves kisfiút egyedül hagyták otthon, de nem tudott még főzni, nem tudta meggyújtani a tüzet hozzá. Információk szerint a gyerek gyakran esett össze az éhségtől, mire a szervezete teljesen feladta a küzdelmet, és meghalt – írják.

Kapcsolódó írásaink