Külföld

Alex Soros már húsz alkalommal járt a Fehér Házban

Az amerikai Médiakutató Központ (MRC) alaposan utánanézett Soros György 37 éves fiának, aki nemrégiben vette át az irányítást a több milliárd dollárt kezelő Open Society Foundations (OSF) felett. A Fox News szerint a „korábbi radikális kijelentéseinek” tükrében elemezték, hogy ki ő, és mire számíthatunk tőle.

Alex Soros már húsz alkalommal járt a Fehér Házban
Alexander Soros
Fotó: Facebook/Alexander Soros

„Alex még az apjánál is radikálisabb baloldalinak mutatkozott az abortusz támogatásától kezdve az éghajlatváltozás elleni aktivizmuson át a nyílt Amerika-ellenes propagandáig terjedő kérdések mindegyikében – írta az MRC.

Az OSF, amelyet addig Soros György irányított, június 11-én jelentette be, hogy Alex átveszi a stafétát az apjától. Azóta folyamatosan utazik, és találkozik vezető demokrata tisztségviselőkkel, Bill Clinton volt elnökkel, sőt, még Ferenc pápánál is járt, a Fehér Házban pedig legalább húsz alkalommal.

„Most egy olyan óriás kulcsát kapta meg, amely legalább 1984 óta dollár százmilliókat folyósít szélsőséges ügyeket támogató szervezeteknek az Egyesült Államokban és külföldön” – írta az MRC, hozzátéve: Alex szavai, miszerint politikusabb akar lenni az apjánál, „arra utalnak, hogy sokkal rosszabb lesz”.

Az MRC szerkesztői, Joseph Vazquez és Tom Olohan író, akik a tanulmányt készítették, olyan tweeteket találtak Alex Soros fiókjában, amelyekben kijelentette, hogy George W. Bush volt elnök „egy bűnöző, aki megérdemli a vádemelést”, és olyan üzeneteket, amelyek arra utalnak, hogy „az abortusz megszállottja”. Az egyikben egyenesen azt állította, hogy „a nemek közötti egyenlőség nem lehetséges abortusz nélkül”.

A tanulmány feltárta, hogy Alex Soros átpolitizálta a tömeges lövöldözéseket, sürgette Biden elnököt, hogy legyen agresszívebb a „dezinformációval” szemben, mert úgy véli, hogy a Republikánus Párt több álhírt terjeszt, mint Oroszország.

„Soros György, aki közel két évtizeden át bosszantotta a konzervatívokat, talált egy utódot, aki még radikálisabb” – jelentette ki Vazquez és Olohan. „Soros garantálta, hogy az amerikaiak még évtizedekig harcolni fognak az általa felépített, utópisztikus nyílt társadalom mozgalom ellen” – tették hozzá.

A Fox News beszámolójában kiemelték, Alex bizalmas viszonyban van a vezető demokratákkal, 2018 óta több tucat közös fotót posztolt. Leggyakrabban Chuck Schumer, a New York-i szenátus többségi vezetője és Nancy Pelosi tűnik fel a környezetében. De hetekkel ezelőtt Kamala Harris alelnökkel is posztolt egy közös fotót, azt írva mellé: „Nagyszerű, hogy nemrég összefutottam az alelnök asszonnyal!”

Az MRC rámutatott: a The New York Times egyszer arról számolt be, hogy Soros György megígérte, bezárja az OSF-et, hogy az ne élje túl őt, „mert attól félt, hogy akkor elveszíti dinamizmusát és vállalkozókedvét”. Később meggondolta magát, és megengedte fiának, hogy átvegye az irányítást.

Kapcsolódó írásaink