Külföld

Érzékszervi szuperképességgel ruházhatja fel a jövőben viselőit egy szemüveg

A szemüveg érzékeli, ha a beszélő ideges vagy éppen nyugodt

Az amerikai digitális tervezési tanácsadó vállalat, a Teague vezető fejlesztője szerint csak idő kérdése, és olyan szemüveget is piacra dobhatnak, ami a mesterséges intelligenciának köszönhetően segíti felismerni a viselőjének, ha valaki hazudik – írja a hirado.hu.

Érzékszervi szuperképességgel ruházhatja fel a jövőben viselőit egy szemüveg
Fotó: NorthFoto

David Liddell, a vállalat vezető fejlesztője szerint a beépített mesterséges intelligenciával rendelkező rendszerek olyan jelzéseket is rögzítenek, amelyeket az emberi szem egyáltalán nem láthat.

A szemüveg érzékeli, ha a beszélő ideges vagy éppen nyugodt, ami árulkodó lehet arra nézve, hogy igazat mond vagy sem. „A viselők képesek lesznek mindenféle fiziológiai és pszichológiai adatot felismerni másokról” mondta Liddell, aki szerint a szemüveggel akár még azt is fel lehet mérni, hogy az aktuális beszédpartnernek milyen az anyagi helyzete, csak fel kell tenni néhány erre irányuló kérdést, és monitorozni a reakcióit.

Objektum doboz

A fejlesztő elmondása szerint a rendszer csak egy kicsivel produkál rosszabb eredményeket, mint a poligráfos vizsgálat. Utóbbi 80 százalékos pontossággal határozza meg, hogy valaki hazudik-e, míg a vállalat fejlesztésénél ez a szám 73 százalék. Liddell tájékoztatása szerint a fejlesztésről bővebb információkkal a cég még egyelőre nem szolgálhat.

Kapcsolódó írásaink