Külföld

Segítik a magyar szurkolókat Montenegróban

Félezer jegy jut a kiutazóknak

Megerősített konzuli szolgálat segíti a Montenegró–Magyarország Eb-selejtezőre utazó magyar szurkolókat – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

Segítik a magyar szurkolókat Montenegróban
A magyar szurkolók már a kezdés előtt pazar hangulatot teremtettek
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

Szijjártó Péter a közöségi oldalán megosztott videóban azt mondta, a montenegrói szövetség 500 jegyet biztosított a magyar szurkolóknak a szombat délutáni meccsre, az összes elkelt. A szurkolók egy jelentős része autóval megy Montenegróba, ezért az útba eső határátkelőkön megerősített konzuli szolgálatot rendelt el a tárcavezető.

Szijjártó Péter szerint ez azt jelenti, hogy a konzulok biztosítják a segítséget a gyorsabb és gördülékenyebb határátlépéshez. Ismertette, a Magyarországról Szerbiába vezető röszke–horgosi, valamint a Szerbiából Montenegróba vezető ostuni határátkelőhelyen találkozhatnak megerősített konzuli szolgálattal az utazók.

Hozzátette, akik valamilyen okból Bosznia-Hercegovinát is útba ejtik, azok a Bosznia-Hercegovina és Montenegró között lévő deleusai határátkelőnél is számíthatnak a gördülékenyebb átlépésre. Akik pedig Horvátország felé veszik az irányt, a horvát–montenegrói határon, a karasovici átkelőhelyen juthatnak át gyorsabban. A külgazdasági és külügyminiszter jelezte azt is, hogy a stadionnál is lesz segítség: hárman a montenegrói magyar követségről, ketten pedig a minisztériumból lesznek jelen.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy +36 30 387 0636-os ügyeleti telefonszám is hívható, ha bárkinek segítségre lenne szüksége.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink