Külföld

Már a második rendőrkutya pusztult el egy felforrósodott autóban

A New York Post beszámolójából kiderül, miszerint hétfőn elpusztult egy K9-es rendőrkutya Texasban, Houston városában, miután egyedül hagyták egy felforrósodott autóban. Az eset alig egy héttel az után történt, hogy egy másik K9-es, Chase ugyanerre a sorsra jutott Georgiában, hasonló okok miatt.

Már a második rendőrkutya pusztult el egy felforrósodott autóban
Rendőrkutya (képünk illusztráció)
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Alex Peña

A négyéves Aron két éve szolgált a gazdája oldalán, aki egy időre a kocsiban hagyta, amíg elintézett valamit. Ám a probléma épp ekkor jelentkezett, amelynek következtében a légkondicionáló is kikapcsolt, ráadásul a biztonsági rendszer sem lépett működésbe, aminek épp az lett volna a lényege, hogy a kutyának ne essen baja – számolt be a Liner.

A rendőrség közleményében arra is kitértek, hogy minden járőrkocsi egy olyan biztonsági rendszerrel van felszerelve, amely probléma esetén azonnal riasztja a kutya gazdáját: megszólaltatja a dudát, bekapcsolja a hűtőventilátorokat és motorleállás esetén letekeri az autó ablakait, ezzel garantálva az ebek biztonságát. Ám ezúttal olyan meghibásodás történt, hogy a védelmi funkciók nem léptek működésbe – írják.

Kapcsolódó írásaink