Külföld

Botrány a kötelező LMBTQ-órák miatt

Nagy felháborodást keltett egy kanadai iskolában, hogy a tanároknak „nem binárisként” kellene kezelniük a gyerekeket – közölte a Mandiner.

Botrány a kötelező LMBTQ-órák miatt
Egy kanadai iskolában fellázadtak a szülők a kötelező genederérzékenyítés miatt
Fotó: NURPHOTO VIA AFP / ANATOLIY CHERKASOV

A portál beszámolója szerint az ügy azzal kezdődött, hogy május 31-é az Ottawa-Carleton kerületi iskolaszék összes dolgozója kapott egy e-mailt, amely szerint „a 2SLMBTQ+ képviselet a tantervben és az osztályteremben alapvető emberi jog”, és a „2SLMBTQ+ tantárgy” mellőzése nem lehetséges. Emellett előírták a tanároknak azt is, hogy amennyiben „a befogadást szeretnék elősegíteni”, akkor használják a semleges, harmadik személyű megszólítást, amíg a gyermekek nem választanak maguknak megfelelő névmást.

A körlevél akkora felháborodást okozott, hogy a szülők tiltakozásba kezdtek, többen nemzeti színű zászlókkal vonultak fel, valamint letépték a „pride hónap” alkalmából kitett szivárványos zászlókat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom