Külföld

Betiltanák a műfüvet Walesben

Sky News jelentése szerint a walesi kormány egyik minisztere belengette, akár be is tilthatják a műfüvet Walesben, a környezetre gyakorolt negatív hatása miatt. Julie James, Wales éghajlatváltozási minisztere hangsúlyozta, a műfüves felületek „nagyon rossz hatással” vannak a fenntarthatóságra – írja a Liner.

Betiltanák a műfüvet Walesben
Műfű
Fotó: NorthFoto

A törvényhozók érvei pedig abszolút jogosak: a műfű ugyanis hozzájárulhat a globális felmelegedéshez azáltal, hogy lényegesen több sugárzást nyel el, mint az élő fű, és kiszorítja az élő növényeket, melyek a fotoszintézis révén szén-dioxidot tudnának eltávolítani – írják.

A portál szerint mindemellett az is a műfű ellen szól, hogy e felületek előállítása is szén-dioxid-kibocsátással jár, a gyártók ugyanis fosszilis tüzelőanyagokat használnak a gyártás során.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom