Külföld

Másfél ezer fős ukrán veszteség és megsemmisített Leopard tankok

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint az ukrán erőkre harci repülőgépekkel, tüzérségi és rakéta erőkkel, valamint nehézlángszóró rendszerekkel mértek csapást

Több mint másfél ezer ukrán katonát, valamint 28 harckocsit, köztük nyolc német Leopard tankot és három francia AMX–10RC kerekes harckocsit semmisített meg az orosz hadsereg az ukrán fegyveres erők újabb támadásának visszaverése során a donyecki régió déli részén.

Másfél ezer fős ukrán veszteség és megsemmisített Leopard tankok
Igor Konasenkov
Fotó: AFP

Igor Konasenkov a 28 harckocsin felül 109 páncélozott harcjárművet is az ukrán veszteségek közé sorolt a hadijelentésben.
A szóvivő a támadásról elmondta, hogy a „kijevi rezsim” a vasárnap elszenvedett súlyos veszteségek után a 23. és a 31. gépesített dandárjának maradványait különálló összevont alegységekké alakította át, amelyek Novovorivka és Levadne térségében folytatták az offenzívát. Ezen felül egy friss dandárt is bevetettek ezen a területen.

Konasenkov azt is közölte, az ukrán erőkre harci repülőgépekkel, tüzérségi és rakéta erőkkel, valamint nehézlángszóró rendszerekkel mértek csapást.

Kapcsolódó írásaink