Külföld

Medvegyev: Kizárt a párbeszéd

Nincs visszatérés a háború előtti időkhöz

A volt orosz elnök szerint Oroszország nem húz Európához többé – írta meg a Mandíner.

Medvegyev: Kizárt a párbeszéd
Dimitrij Medvegyev
Fotó: AFP/SPUTNIK /Mikhail Metzel

„Képzeljük el az elképzelhetetlent, hogy a Szovjetunió az 1940-es évek végén összeomlik, majd Oroszország új vezetése kijelenti, hogy a háború a németekkel igazságtalan volt, hogy Hitler rezsimje ártatlanul szenvedett, és sürgősen békét kellene kötni vele. Világos, hogy mi lett volna az ilyen torzszülöttekkel. A szovjet nép szörnyű háborújának és a halottainak emléke minden családban friss volt: a helyzet nagyon hasonló, annak ellenére, hogy a lakosság háborúban való részvétele eltérő mértékű” – írja többek között Medvegyev a Telegramon amiről a Mandíner is írt.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szombaton kifejtette: minden olyan orosz politikai vezető, aki próbálná megváltoztatni az ország politikai nézeteit, árulónak lesz bélyegezve, vagyis nincs visszatérés a „háború előtti” időszakhoz.

„Biztosan mondhatom: Nincs visszatérés a »fényes« európai múlthoz számukra. És nem csak azért, mert nem szeretnek és nem várnak minket ott. Oroszország teljesen más ország lett, mint a háború előtt volt. Vezetők, pártok, kormányok jönnek és mennek, ám az emlékek és értékek, amik vérré váltak, nagyon hosszú ideig fennmaradnak. Évtizedekig, néha évszázadokig. Ezeket semmilyen új vezető – függetlenül attól, hogy milyen politikai erőt képvisel – nem tudja megváltoztatni” – írja Medvegyev.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom