Külföld

Karikó Katalin és Tom Hanks is díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől

Karikó Katalin magyar biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője és Tom Hanks kétszeres Oscar-díjas színész is díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől csütörtökön.

Karikó Katalin és Tom Hanks is díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől
Karikó Katalin díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől csütörtökön
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Massachusetts állambeli Cambridge-ben található oktatási intézmény hagyományos diplomaosztó ünnepség keretében adta át a címeket a talárba öltözött és kalapot viselő új díszdoktoroknak. Az elismerést Tom Hanks, Karikó Katalin, Jennifer Doudna amerikai vegyész, a 2020-as kémiai Nobel-díj nyertese, David Levering Lewis Pulitzer-díjas amerikai történész, Hugo Noé Morales Rosas, a Radio Bilingüe latin-amerikai közszolgálati rádióhálózat vezérigazgatója, a társadalom peremére szorult emberek szószólója, valamint Michael Glenn Mullen, az amerikai haditengerészet nyugalmazott admirálisa, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának egykori elnöke vehette át.

Hanks az amerikai elit egyetem idei végzőseinek diplomaosztó ünnepségén beszédet is mondott, amelyben az igazságért folytatott küzdelem fontosságát hangsúlyozta. Felszólította hallgatóságát, hogy a közönyösség helyett álljanak ki „mindenki szabadságáért”.

A nagy amerikai egyetemek diplomaosztóin szokás, hogy politikusok vagy más hírességek beszédet mondanak a végzősöknek.

Kapcsolódó írásaink