Külföld

Szergej Sojgu: nem igaz, hogy az ukránok lelőttek hat Kinzsal rakétát

A rakéta a hangsebesség tízszeresének elérésére képes, és garantáltan képes legyőzni minden létező lég- és rakétavédelmi rendszert, nukleáris és hagyományos robbanófejeket akár kétezer kilométeres távolságra is eljuttatva

Nem felel meg a valóságnak a kijevi állítás, amely szerint az ukrán légvédelmi rendszer hat orosz Kinzsal hiperszonikus rakétát lőtt le - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedd este a RIA Novosztyi állami hírügynökségnek.

Szergej Sojgu: nem igaz, hogy az ukránok lelőttek hat Kinzsal rakétát
Sojgu visszarendelte az orosz hadsereget a déli és a nyugati határról
Fotó: PAVEL LVOV / SPUTNIK / SPUTNIK

"Már elmondtam ezt, de megismétlem. Mi nem lőttünk ki annyi Kinzsal rakétát, mint amennyit ők az állításuk szerint minden alkalommal állítólag lelőnek. Emellett ezeknek az +ukrán elfogásoknak+ a száma - és az, hogy valójában ki vezéreli az ottani amerikai komplexumokat, még mindig nagy kérdés - háromszor annyi, mint amennyit mi indítunk. És a rakéták típusát sem tudják eltalálni. Ezért nem tudják eltalálni őket" - idézte Sojgut a hírügynökség.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kinzsal típusú hiperszonikus rakétáról más korszerű orosz fegyverrendszerek mellett tett bejelentést a Szövetségi Gyűléshez 2018. március 1-jén intézett beszédében. Érdekesség, hogy a rakéta a hangsebesség tízszeresének elérésére képes, és garantáltan képes legyőzni minden létező lég- és rakétavédelmi rendszert, nukleáris és hagyományos robbanófejeket akár kétezer kilométeres távolságra is eljuttatva.

Az orosz védelmi minisztérium kedd délután arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán az orosz fegyveres erők koncentrált csapást mértek az ukrán hadsereg alegységeire, valamint a nyugati országoktól kapott lőszereket, fegyvereket és hadfelszerelést tároló raktárokra. A tárca szerint egy Kinzsal hiperszonikus rakéta Kijevben megsemmisített egy amerikai Patriot föld-levegő rakétarendszert.

Kapcsolódó írásaink