Külföld

Olasz politikus: Orbán európai vezetői szerepet tölt be

Simone Billi olasz parlamenti képviselőt kérdezte a Mandiner, aki a CPAC Hungaryn szólalt fel, melyet az Alapjogokért Központ szervezett.

Olasz politikus: Orbán európai vezetői szerepet tölt be
Simone Billi, az olasz Lega parlamenti képviselője beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A globális konzervatív mozgalomban Billi szerint fontos szerepe van Magyarországnak.

„Magyarország nagyon fontos. Össze kell terelnünk az összes konzervatív mozgalmat és pártot globálisan, a világ minden tájáról. Magyarországnak megvan a lehetősége, a képességei, és megvan a megfelelő kormánya is. Magyarország jó stratégiát mutat minden ország számára” – fogalmazott.

A magyar miniszterelnökről a következőket mondta: 

„Orbán Viktor a stratégiát terjeszti elő, és nagyon jó értelemben vezető szerepet tölt be. Ő megfelelő személy arra, hogy ezt a munkát világszerte elvégezze. A forradalom szó túl erős, de az európai lakosság érdekeit kell nézni gazdasági, szociális szempontból, és természetesen a globális békére is törekedni kell.”

A teljes interjú ITT olvasható.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom