Külföld

Dulakodni kezdtek ukrán és orosz küldöttek egy ankarai találkozón

A nagykövetség „felháborítónak” minősítette az esetet

Dulakodni kezdtek az ukrán és az orosz delegáció tagjai a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés Szervezete (BSEC) Ankarában tartott közgyűlési tanácskozásán – derült ki abból a videofelvételből, amelyet Olekszandr Marikovszkij ukrán tisztségviselő osztott meg a közösségi médiában.

Dulakodni kezdtek ukrán és orosz küldöttek egy ankarai találkozón
Dulakodni kezdtek ukrán és orosz küldöttek egy ankarai találkozón
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Ercin Erturk

A csütörtökön közzétett felvételen az látható, hogy Marikovszkij ukrán zászlóval a kezében az egyik orosz delegált mögött áll a közös fényképezkedés idején. Egy ponton az orosz küldött kikapja a kezéből a zászlót. Az ukrán erre az orosz delegált után megy, hogy visszaszerezze a zászlót, és megüti a férfit.

Az ankarai orosz nagykövetség tájékoztatása szerint az orosz küldöttet elővigyázatosságból kórházba szállították – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség. A nagykövetség „felháborítónak” minősítette az esetet.

Mustafa Sentop, a török parlament elnöke a Twitteren elítélte és elfogadhatatlannak nevezte „ezt a provokatív viselkedést, amely megzavarta azt a békés közeget, amelyet Törökország igyekszik biztosítani”.

Pénteken Isztambulban tárgyal az ukrán, az orosz és a török védelmiminiszter-helyettes a fekete-tengeri gabonaszállításokat lehetővé tevő megállapodásról.

Kapcsolódó írásaink