Külföld

Tizenhatan meghaltak Dubajban egy lakóházban keletkezett tűzben

A városban korábban is voltak látványos tűzesetek

Egy lakóházban keletkezett tűzvészben 16 ember meghalt, kilenc pedig megsérült szombaton az Egyesült Arab Emírség fővárosa, Dubaj egyik szegényebb negyedében – jelentette vasárnap a helyi média.

Tizenhatan meghaltak Dubajban egy lakóházban keletkezett tűzben
Dubaj, az Egyesült Arab Emírségek fővárosa (képünk illusztráció)
Fotó: NurPhoto via AFP/Anushka Eranga

A lángok a város régi részében, az al-Rasz negyedben csaptak fel, ahol sok külföldi munkavállaló él. A tűz az egyik épület negyedik emeletén keletkezett.

A polgári védelemnek a sajtóban megjelent tájékoztatása szerint az előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy az épületben nem tartották be a biztonsági előírásokat. A közleményben nem írták meg az áldozatok nemzetiségét.

A főváros nevével azonos Dubaj, az Egyesült Arab Emírségek hét emírségének egyike, lakossága mintegy 3,3 millió fő, csaknem 90 százalékuk külföldi. „Az illetékes hatóságok alapos vizsgálatot folytatnak, hogy részletes jelentést készítsenek a baleset okairól” – derült ki a tájékoztatásból.

A városban korábban is voltak látványos tűzesetek, amelyek jelentős károkat, de kevés áldozatot követeltek. A hatóságok 2017-ben szigorúbb építési szabályokat vezettek be, hogy minimalizálják a tűzveszélyt, amelyet elsősorban az épületek külső burkolatához használt, erősen gyúlékony anyagoknak tulajdonítottak.

Kapcsolódó írásaink