Külföld

Ursulát megalázták Kínában

A kínai hatóságok gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták az Európai Bizottság vezetőjét, Ursula von der Leyent, aki elkísérte Emmanuel Macron francia elnököt kínai látogatására – mondta Florian Philippot francia politikus, volt európai parlamenti képviselő és a Les Patriotes párt vezetője, írta meg az oroszhirek.hu.

Ursulát megalázták Kínában
Ursula von der Leyen
Fotó: NurPhoto via AFP/Nicolas Economu

„Nulla fogadtatás, teljes semmibe vétel, még az országot is el kellett hagynia egy polgári utasoknak szánt járattal! Dühös volt! Csodálatos” – írta a Twitteren a francia politikus.

Objektum doboz

Korábban a Politico című lap arról számolt be, hogy Von der Leyen kínai látogatása során hideg fogadtatásban részesült, míg Macront teljes tiszteletadással fogadták.

Mint a kiadvány megjegyezte, az Európai Bizottság vezetőjét Kína környezetvédelmi minisztere fogadta, ami nem felel meg Von der Leyen rangjának. Ráadásul a francia elnök sokkal gyakrabban találkozott Hszi Csin-ping kínai vezetővel, mialatt Peking úgy döntött, hogy a lehető legnagyobb mértékben elhatárolódik Von der Leyentől és az ő Kína-ellenes retorikájától.

Kapcsolódó írásaink