Külföld

Dmitrij Medvegyev: Ukrajna megszűnik létezni

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese szerint „senkinek sincs szüksége” Ukrajnára, ezért az ország meg is fog szűnni.

Dmitrij Medvegyev: Ukrajna megszűnik létezni
Dmitrij Medvegyev
Fotó: AFP/Sputnik/Dmitry Astakhov

„Miért fog megszűnni Ukrajna? Mert senkinek sincs rá szüksége” – tette fel a kérdést, amit gyorsan meg is válaszolt VKontakte-oldalán Dimitrij Medvegyev. Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesének bejegyzését, melyben megjegyzi, hogy „a posztszovjet köztársaságra nincs szüksége Európának, az Egyesült Államoknak, Afrikának és Latin-Amerikának, Ázsiának vagy Oroszországnak”, az Oroszhírek.hu szúrta ki.

A portál szerint a politikus azt írta: „A náci vezetés által irányított Ukrajnára a polgárainak sincs szükségük.” Szerinte a közelmúlt eseményei rávilágítottak arra, hogy az ország senki számára sem hasznos, és kihalásra ítélte magát.

„Az 1991-es modell szerinti új Malorosszija (Kis-Oroszország) mesterségesen feldarabolt területek, amelyek közül sok orosz őshonos, a 20. században véletlenül elidegenített terület” – kezdett aztán történeti elemzésbe Medvegyev, aki hangsúlyozta, hogy ezeken a területeken honfitársaik milliói élnek, akiket a kijevi hatóságok évek óta diszkriminálnak.

„Őket védjük meg egy különleges katonai műveletben, kíméletlenül megsemmisítve az ellenséget. Az 1991-es határokon belül Ukrajnának nevezett oroszországi darabkák azonban egyszerűen a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségének összeomlása által generált félreértés” – tette hozzá Medvegyev, leszögezve: ideje tisztázni, „Nagy-Oroszországra” van szükség.

Kapcsolódó írásaink