Külföld

Eltűnt Vlagyimir Putyin állkapcsa, de még az anyajegye is

A Kreml szerint semmi valóságalapja nincs azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint Vlagyimir Putyin beteg lenne

Egy orosz videós újabb bizonyítékokat szolgáltatott arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök testdublőröket használhat külföldi útjaihoz. A félperces videóban több árulkodó jelet is megnevez, amely szerinte azt támasztja alá, hogy például Mariupolban sem az orosz elnök járt – írta meg az Index.

Vírusként terjed egy videó az orosz közösségi médiában arról, hogy Vlagyimir Putyin testdublőröket használhat olyan utazások alkalmával, amelyeken ő maga nem szeretne megjelenni – számolt be a Daily Mail, akik egy orosz nyelvű felvételre hivatkoznak. A videó készítője felteszi azt a kérdést is:

Vajon ki járhatott Mariupolban?

Hétvégén váratlan látogatást tett Ukrajnában Vlagyimir Putyin, aki a háború óta először utazott a szomszédos országba. A moszkvai tájékoztatás szerint az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal.

Az ukrán sajtó kétkedve fogadta az orosz elnök látogatását, az Ukrajinszka Pravda azt írta például, hogy „az orosz propagandisták a Kremlre hivatkozva arról számoltak be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag megérkezett a megszállt Mariupolba”.

A felvételen több részletre is felhívja a figyelmet az orosz videós, mint például Putyin változó fülcimpájára, az arcán lévő anyajegyre, ami hol látható, hol nem. Kiemeli továbbá a ráncait is, amelyek egyes esetekben egyenesek, míg máskor aprók és megszakítottak.

A videó készítője szerint ez akkor is lehetetlen, ha botoxinjekciókat kap.

A brit lap szerint Putyinról széles körben ismert tény, hogy többször is botoxnak veti alá magát annak érdekében, hogy minél jobban elfedje öregedését. A pletykák szerint az orosz elnök testdublőreit egyre gyakrabban vetik be, mivel egészségi állapota gyorsan romlik.

Nyilvánvalóan a leggyengébb hasonmást küldték Mariupolba. Elfelejtették »betenni az állkapcsát«” – állítja az orosz nyelvű videó.

Objektum doboz

Tavaly májusban az egyik oroszellenes Telegram-csatorna azt állította: testdublőröket helyeztek készenlétbe, hogy szükség esetén helyettesítsék Vlagyimir Putyint, miközben az elnök műtéten esik át.

Az államfő egészségi állapotával kapcsolatos mendemondák áprilisban merültek fel először, amikor elég rossz bőrben volt a belorusz elnökkel folytatott találkozó alkalmával. Ezt követte egy orosz oknyomozóújságíró-csoport jelentése, amely szerint Vlagyimir Putyint négy év alatt több tucatszor kereste fel egy ráksebész.

A Kreml szerint ugyanakkor semmi valóságalapja nincs azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint Vlagyimir Putyin beteg lenne. Dmitrij Peszkov szóvivő határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota rendben van.

Ezt a véleményt támasztja alá Simone Malik portréművész korábbi véleménye is. A kivételes arcfelismerői képességgel rendelkező Malik szerint szinte biztosan kijelenthető, hogy Vlagyimir Putyin nem használ testdublőröket – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink

Putyinra ,,vadásznak"

ĀTámogatják az orosz elnök elfogását kezdeményező Nemzetközi Büntetőbíróságot a működtetésében részes országok