Külföld

Ritter: Zelenszkijnek el kell menekülnie az országból, vagy meg fog halni

Az ukrán vezetőnek most esélye van arra, hogy családjával együtt elhagyja az országot

Volodimir Zelenszkij elnöknek el kell hagynia az országot, hogy elkerülje, hogy az ukrán hadsereg megölje – közölte Scott Ritter nyugalmazott amerikai tengerészgyalogos hírszerző tiszt a YouTube csatornáján – írta meg az oroszhirek.hu

Ritter: Zelenszkijnek el kell menekülnie az országból, vagy meg fog halni
Zelenszkij
Fotó: AFP/Genya Savilov

Veszíteni fog. Ha Ukrajnában marad, akkor vagy az orosz hadsereg közvetlen csapásától, vagy az ukrán erők egyik tisztjének kezétől fog meghalni az ország politikai instabilitásának következtében” – jósolta a szakértő.

Ritter szerint az ukrán vezetőnek most esélye van arra, hogy családjával együtt elhagyja az országot, és nyugodt életet éljen külföldön, feltéve, hogy a bíróságon bizonyítani tudja, hogy nem követett el háborús bűnöket.

Leonyid Kucsma volt tanácsadója, Oleh Szoszkin előző nap robbanásveszélyesnek nevezte az ukrajnai helyzetet az elnök hatalomátvétele és a gazdasági összeomlás miatt. Mint a szakértő rámutatott, Kijev már gyakorlatilag csődbe ment, gazdasági komplexumának 60 százalékát elvesztette, a hrivnyát csak a hazai és külföldi tartalékok tartják össze, a társadalom szociális szerkezetét pedig az országból történő 11 milliós kivándorlás szakította szét. Mindezek a tények arra utalnak, hogy forradalmi robbanás következik az államban – vetette fel Szoszkin.

Kapcsolódó írásaink