Külföld

„Jó lenne, ha nem hazudnának Magyarországról”

Kedden megérkezett Stockholmba a Hende Csaba vezette magyar parlamenti delegáció. A magyar politikusokat a svéd parlament épületében fogadta Andreas Norlén svéd házelnök – számolt be róla a Mandiner.

„Jó lenne, ha nem hazudnának Magyarországról”
Hende Csaba
Fotó: TT News Agency/TT News Agency via AFP/Caisa Rasmussen

A svéd politikus a parlament honlapján azt írta, hogy a megbeszélés „jó hangulatban telt”, és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról volt szó. Ennél bőbeszédűbb volt Hende Csaba, aki nyilatkozott a svéd sajtónak találkozó után.

Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke úgy fogalmazott, hogy elégedett a találkozóval, ami barátságos hangulatban telt.

„Támogatjuk Svédország NATO-tagságát”

– jelentette ki Hende.

„Magyarországon nincs probléma a jogállamisággal”

Ugyanakkor azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a svédek „hazugságokat terjesztenek Magyarországról”, és szükséges lenne a két ország kétoldalú kapcsolatain javítani. 

„Kívánatos lenne, ha svéd politikusok, a kormány képviselői és az Európai Parlament tagjai nem sugalmaznák azt teljesen hazug állításokra alapozva, hogy Magyarországon problémák vannak a jogállamisággal” 

– tette hozzá.

Amikor egy újságíró megkérdezte, ez azt jelenti-e, hogy Magyarországon valóban nincs probléma a jogállamisággal, az LMBTQ-emberek jogaival és a sajtószabadsággal, Hende azt válaszolta, hogy semmi ilyet nem tapasztal, de természetesen bármit meg lehet vitatni.

Arra a következő kérdésre, hogy a svéd politikusok terjesztenek-e hazugságokat Magyarországról, Hende igennel válaszolt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom