Külföld

Földre teperve viszik katonának az embereket Ukrajnában

Csoportokban járnak a hadköteles korú férfiak után az ukrán „toborzótisztek”. Sokakat simán csak a földre tepernek, majd betuszkolják valami járműbe, és már viszik is.

Földre teperve viszik katonának az embereket Ukrajnában
A nyílt utcán gyűjtik az ágyútölteléket az ukrán toborzók
Fotó: Telegram

Végeláthatatlanul ömlenek a Telegram közösségi oldalra az ukrán „toborzótisztek” brutalitásáról szóló videók – számolt be róla csütörtökön a Híradó. hu. Mint az orgánum videós anyagában közölte, a katonák Odesszában a legkegyetlenebbek. A város lakótelepeit az egyenruhások nagy csoportokban, rendőrökkel közösen járják, és 18 és 60 év közötti hadköteles férfiak után kutatnak. Akad olyan felvétel is, amelyen fényes nappal az utcáról hurcolnak el egy férfit, akit egy mikrobuszba tuszkolnak be.

A portál bemutatja azt is, hogy a Lviv megyei Szlavszke üdülőtelepén a torborzóirodák munkatársai a sípálya végén várták a sportoló férfiakat, hogy kiállíthassák számukra a behívóparancsot.

Egy másik felvételt az egyik munkácsi bevásárlóközpont előtt készítették a járókelők. Egy fiatal férfi elájult, amikor behívót akartak átadni neki az egyenruhások. Mások a boltjuk ablakából fényképezik le a toborzókat. A kárpátaljai internetes riadóláncokon pedig nap mint nap jelennek meg fotók a férfiak után kutató csoportokról.

A közösségi oldalakon rengetegen teszik szóvá, hogy a gazdag politikusok és gyermekeik nincsenek a fronton, hiszen az első puskalövésre azonnal nyugatra menekültek.

Kapcsolódó írásaink