Külföld

Várhelyi Olivér: Őszintén sajnálom, hogy félreértés történt az EP plenáris ülésen tett megjegyzésem kapcsán

Állítása szerint megjegyzését kiragadták a szövegkörnyezetből.

Őszintén sajnálom, hogy félreértés történt az Európai Parlament február 14-i plenáris ülésén tett megjegyzésem kapcsán – írta szerdán közzétett sajtóközleményében Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos.

Várhelyi Olivér: Őszintén sajnálom, hogy félreértés történt az EP plenáris ülésen tett megjegyzésem kapcsán
Várhelyi Olivér
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Abdulhamid Hosbas

A Demokratikus Koalíció a biztos azonnali lemondását követelte kedden, arra hivatkozva, hogy Várhelyi Olivér az uniós parlament szerdai plenáris ülésén „bekapcsolva felejtett mikrofonba lehülyézte a testület képviselőit”.  

Várhelyi sajtóközleményében azt írta, megjegyzését kiragadták a szövegkörnyezetből, ami „egy teljesen más témában, kabinetfőnökével magyarul folytatott magánbeszélgetéshez kapcsolódott”.  

A biztos hangsúlyozta, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja az összes uniós intézményt, és azok képviselőit is.

„Szeretnék köszönetet mondani az Európai Parlament tisztelt képviselőinek a keddi eszmecseréért, amely kiváló alkalom volt arra, hogy megvitassuk a Nyugat-Balkán rendkívül fontos geopolitikai kérdéseit. A jövőben is állok rendelkezésre, hogy a tárcámhoz tartozó területek fejleményeiről vitát folytassak az Európai Parlamenttel, teljes mértékben tiszteletben tartva intézményközi kötelezettségeimet és az őszinte együttműködés elvét”

– írta a biztos sajtóközleményében.

Kapcsolódó írásaink