Külföld

Alig maradt álló épület a török nagyvárosban

Drónfelvételen az iszonyatos pusztítás

Kahramanmaraş romokban a hétfői földrengéseket követően – írta meg a liner.hu.

Alig maradt álló épület a török nagyvárosban
képünk illusztráció
Fotó: MMSZ

Megrázó felvételeket közöltek a csaknem félmilliós városból, ahol felbecsülhetetlen károkat okoztak a hétfői földrengések úgy emberéletekben, mint az infrastruktúrát nézve. A hóval borított hegyek között elterülő városban szinte csak romok maradtak – írta meg a liner.hu.

Az erősebb, vagy földrengésbiztos épületek állva maradtak ugyan a 7.8-as és 7.7-es erősségű földmozgások után, azonban többségük teljesen összedőlt, maguk alá temetve sok ezer embert.

A felvételen az is kivehető, ahogy a romoknál mentőcsapatok kutatnak a túlélők után, akiknek napról-napra egyre kevesebb esélyük van. Kahramanmaraşban ráadásul az előrejelzések szerint komoly fagyok várhatók az elkövetkezendő napokban.

A helyi stadionban sátrakat állítottak fel, hogy a fedél nélkül maradt bajbajutottaknak segítsenek. Csak Kahramanmaraşban több tízezren veszíthették el az otthonukat.

A Törökországban és Szíriában egyaránt óriási pusztítást okozó földrengésnek eddig több mint tízezer áldozata van, több tízezren pedig megsérültek. A természeti csapás helyszínén magyar mentőcsapatok is dolgoznak – olvasható a portálon.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink