Külföld

Nem engedi el az összedőlt épület romjai alatt lévő, elhunyt lánya kezét.

A 15 éves Irmakleyla Hancer hétfőn halt meg a törökországi földrengés következtében

A földrengés epicentrumához közel fekvő Kahramanmarasban készült tragikus fényképen az apa, Mesut Hancer egy narancssárga kabátban kuporog egy meredek romhalmazon, bal kezével meghalt lánya kezét fogva. Mesut lánya, a 15 éves Irmakleyla Hancer hétfőn halt meg a földrengés következtében.

Nem engedi el az összedőlt épület romjai alatt lévő, elhunyt lánya kezét.
A földrengés epicentrumához közel fekvő Kahramanmarasban készült tragikus fényképen az apa, Mesut Hancer kuporog egy romhalmazon, bal kezével halott lánya kezét fogva
Fotó: Adem ALTAN / AFP

A hétfő hajnali földrengés nyomán Szíriában 2547, Törökországban 7108 halálesetet jelentettek a hatóságok, ezzel a halálos áldozatok száma meghaladja a 9500-at.

A mentők versenyt futnak az idővel, hogy túlélőket találjanak a romok alatt. A mentési munkálatokat nehezíti a rossz időjárás, Süleyman Soylu török belügyminiszter kedden arra figyelmeztetett, hogy a következő 48 óra kulcsfontosságú lesz. A katasztrófaövezetté nyilvánított dél- és délkelet-törökországi térségben még napközben is csak fagypont közelében alakul a hőmérséklet.
Szerda hajnalban Kahramanmaras tartomány Elbistan körzetében egy kéthónapos csecsemőt sikerült élve kihozni a romok alól, épp a hüvelykujját szopogatta. Nem sokkal később édesanyját is épségben emelték a felszínre.

Nem volt ilyen szerencsés a 15 éves Irmakleyla Hancer, aki hétfőn halt meg a földrengés következtében, a földrengés epicentrumához közel fekvő Kahramanmarasban. Apja, a fotón látható Mesut Hancer kuporog egy romhalmazon, bal kezével halott lánya kezét fogva.

Kapcsolódó írásaink