Külföld

Blic: Rendkívüli választások szeptemberben

Vučić lehet a kormányfőjelölt

Szeptemberben rendkívüli választások várhatók Szerbiában, amelyen a kormányfői tisztségre Aleksandar Vučić jelenlegi szerb elnök és a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke lesz a jelölt, írja az SNS legfelsőbb köreiből szerzett információkra hivatkozva a belgrádi Blic napilap cikke alapján a vajma.info.

Blic: Rendkívüli választások szeptemberben
Vucic
Fotó: Beta

A lap úgy tudja, hogy a párt mai ülésén Aleksandar Vučić pártelnök és Szerbia aktuális elnöke, „kemény beszédet” tartott – írta meg a vajma.info.

„Jobb, ha ellenzékbe vonulunk, mintsem hogy párt- és magánérdekek irányítsák az országot. Készen állok arra, hogy miniszterelnök-jelöltként induljak el a választásokon, de nem engedek a zsarolásoknak. Sem a Nyugat, sem a Szerb Szocialista Párt, sem az ál-jobboldaliak zsarolásának” – mondta Vučić. Mint mondta, pártja egyedül maradt az állami érdekek védelmében, és egyedül az emberekre számíthat. Ezzel az elnök a belgrádi lap szerint a szerb parlament múlt heti, meglehetősen viharos ülésére utalhatott. Vučić hozzátette, elege van a korrupt emberekből, akik a párt hátán akarnak meggazdagodni, miközben gyanús ügyleteik során gyakran éppen rá hivatkoznak, ugyanakkor „amikor harcolniuk kellett volna a hazáért és a népért, ők voltak az elsők, akik hátat fordítottak."

Kapcsolódó írásaink