Külföld

Spanyolország két vészhelyzeti mentőegységet küld Törökországba

A spanyol légierő két repülőgépe szállítja a speciálisan keresésre és mentésre kiképzett, csaknem százfős csapatot

Spanyolország két vészhelyzeti mentőegységet indít útnak várhatóan még a nap folyamán Törökországba, hogy szakembereik segítsenek a földrengések utáni mentésben – jelentette be a védelmi miniszter hétfőn Madridban újságíróknak nyilatkozva.

Spanyolország két vészhelyzeti mentőegységet küld Törökországba
Több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóan Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Anadolu Agency/Omer Yasin Ergin

Margarita Robles elmondta: a spanyol légierő két repülőgépe szállítja a speciálisan keresésre és mentésre kiképzett, csaknem százfős csapatot, amelynek 35 tagja a madridi tartomány tűzoltó-különítményéhez, 56 tagja pedig a hadsereg vészhelyzeti katonai egységéhez tartozik.

A spanyol mentőegységek az európai polgári védelmi mechanizmuson keresztül megvalósuló együttműködés keretében kapcsolódnak be a törökországi mentésbe, és csatlakoznak a többi nemzetközi mentőcsapathoz.

A védelmi miniszter arról is beszámolt, hogy jól van az a 150 spanyol katona, akik a katasztrófa által érintett török térségben, az Incirlik légitámaszponton teljesítenek szolgálatot.

Több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóan Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A földmozgásnak Törökországban és Szíriában is több száz halálos áldozata és több ezer sérültje van.

Kapcsolódó írásaink