Külföld

Pánik Bécsben

Kétszer fordult vissza a Montrealba tartó repülő

Torokszorító élményben volt része szombaton délelőtt az Austrian Airlines 191 utasának. Az egyik Boeing gépnek kétszer kellett visszafordulnia, míg végül az utasok más járaton folytatták útjukat – írta meg a blikk.hu.

Pánik Bécsben
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Delta Air Lines

A légitársaság OS73-as járatszámú gépe a szokásos módon, 10.40-kor szállt fel Bécs-Schwechatról Montreal irányába, ám a start után viszonylag hamar hibaüzenet jelent meg a pilótafülke monitorján – írta a heute.at cikke alapján a Blikk.

Az előírások szerint a repülőgépnek meg kellett fordulnia, és 12 óra 15 perckor landolt a schwechati reptéren. A Boeinget ellenőrizték, műszaki hibát nem találtak, így a gép bő fél órával később újra elindult tengerentúli célja felé.

Ám kisvártatva újra hibaüzenet érkezett a Boeing 767-es fedélzetére, a hosszú távú repülőgépnek ismét Bécs felé kellett fordulnia. Az izgalmaktól egy utas pánikrohamot kapott, akihez a pilóta a leszálláskor mentőt hívott.

13 óra 55 perckor a Boeing másodszor szállt le Schwechatban, a járatot végleg törölték. "Természetesen a biztonság a legfontosabb számunkra" – magyarázza Barbara Greul, az AUA szóvivője – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink