Külföld

Özönvíz: Aucklandre zúdult pár óra alatt az egész nyári csapadékmennyiség

Az 1,6 millió lakosú városban szombaton is érvényben maradt a pénteki esőzések miatt elrendelt szükségállapot

Új-Zéland egyik legnagyobb városának, Aucklandnek több kerületét is súlyosan érintette a területen valaha volt legnagyobb egy nap alatt leeső csapadék mennyiség.

Özönvíz: Aucklandre zúdult pár óra alatt az egész nyári csapadékmennyiség
Aucklandre özönvíz zúdult
Fotó: CNN Philippines

A Radio New Zealand beszámolója alapján Hipkins az Aucklandtől északra fekvő Whenuapaiba utazott, hogy felmérje a károkat és meglátogassa az érintett közösségeket, Az ítélet idő miatt emellett számos rendezvényt, közöttük Elton John koncertjeit is le kellett mondani.

Chris Hipkins, Új-Zéland miniszterelnöke szombaton közölte, hárman életüket vesztették és legalább egy személy eltűnt az özönvízszerű esőzések okozta áradások következtében, és emiatt evakuállásokra volt szükség.

A miniszterelnök Whenuapaiba utazott, hogy felmérje a károkat és meglátogassa az érintett közösségeket, s az ott élőket arról biztosította, hogy annyi támogatást juttat el számukra, amennyit csak lehetséges.

„Gondolatban mind azokkal vagyok, akik ma reggel arra ébredtek, hogy egy bizonytalan nap előtt állnak. Vigyázzatok egymásra, legyetek kedvesek és türelmesek. Túl fogunk jutni ezen” – fogalmazott a Twitteren. 

Kapcsolódó írásaink