Külföld

Orbán Viktor a szomszédos országokkal ellentétben óvatos politikát folytat

Miközben a szomszédos országok hisztériáznak, aközben Orbán Viktor a megfontolt politikát választotta – olvasható a The American Conservative hasábjain. 

Orbán Viktor a szomszédos országokkal ellentétben óvatos politikát folytat
Orbán Viktor miniszterelnök óvatos politikáját az amerikai lap is méltatta
Fotó: MH/Purger Tamás

A Mandiner által is szemlézett cikkben a szerző a háború és az arra adott reakciók kapcsán úgy fogalmaz: Alig hallani a háború kitörése óta olyan hangokat, amik a békét illetve fegyverszünetet szorgalmaznák és látszólag „mintha a nyugati vezetők elfelejtették volna Irak és Afganisztán katasztrófáját.”

A cikkben emellett kiemelték, hogy Orbán Viktor egyedüli európai politikusként tartja a fokozott óvatosság stratégiáját. A lap szerint a magyarok is – ahogy a szomszédos országok mindegyike is – tisztában van az orosz imperializmussal, azonban Orbán az egyetlen politikus, aki nem hisz benne, hogy a nyugatnak egy szláv népek közötti konfliktust totális ideológiai háborúvá kellene változtatnia. 

A lap emellett kiemelte azt is, hogy a miniszterelnök előre figyelmeztetett, nem lehet megnyerni egy energiaháborút Oroszországgal szemben, ha közben Európa tönkreteszi saját iparát és vele munkavállalóit is. 

Kapcsolódó írásaink