Külföld

Úgy megütötte a rendőr, hogy le kellett műteni az egyik heréjét

Az incidensről felvétel is készült, amit más tüntetők rögzítettek, de még a helyi tévécsatornák is leadták

A 26 éves férfi állítja, a párizsi tüntetéseken egy rendőr olyan nagy erővel rúgta ágyékon, hogy egyik heréjét le kellett műteni – írta meg a liner.hu.

Úgy megütötte a rendőr, hogy le kellett műteni az egyik heréjét
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Julien Mattia

Az Independent jelentése szerint egy 26 éves mérnök azt állítja, hogy a múlt heti párizsi nyugdíjreform-tüntetésekről készített videót, amikor egy rendőr olyan erővel ágyékon ütötte, hogy egyik heréjét amputálni kellett – írta meg a liner.hu.

A francia jelentésekben csak Ivan S-ként emlegetett férfi azóta panaszt tett a párizsi rendőrségen is a rendőri brutalitás miatt. Kiemelték, a francia Liberation napilap tudomása szerint a 26 éves mérnök egy francia nagyvállalatnál dolgozik, s részt vett a párizsi tüntetésen. 

Megjegyezték, a tüntetők Emmanuel Macron elnök azon terve ellen demonstráltak, mely szerint két évvel, 64 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt. A fiatal mérnök elmondása szerint a rendőrök a földre lökték, miközben épp videózta a tüntetést: amint a földre esett, egy másik rendőr állítólag egy gumibottal kezdte ütlegelni a férfi ágyékát.

Az incidensről egyébként felvétel is készült, amit más tüntetők rögzítettek, de még a helyi tévécsatornák is leadták, és rengeteg megosztást kapott a közösségi médiában. A francia rendőrségre pedig nem vet túl jó fényt az újabb erőszakos eset, hiszen már eddig is azzal vádolták a rendőröket, hogy túlzásba esnek és túl erőszakosan lépnek fel az intézkedések során.

Kapcsolódó írásaink