Külföld

Andrij Juszov: Putyin Ukrajna elleni hosszú távú háborúra készíti fel az oroszokat

Oroszország ma valóban megérett arra, hogy a nyilvánosság előtt felkészítse a lakosságát a háborús életre

Vlagyimir Putyin orosz diktátor Ukrajna elleni hosszú távú háborúra készíti fel Oroszország lakosságát – közölte szombaton Andrij Juszov, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának sajtószóvivője egy televíziós műsorban, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

Andrij Juszov: Putyin Ukrajna elleni hosszú távú háborúra készíti fel az oroszokat
Putyin
Fotó: AFP/SPUTNIK/Mikhail Metzel

A jelentés szerint Juszov az ukrán televízió non-stop háborús adásának nyilatkozva elmondta, hogy Oroszország és Putyin bűnözői rezsimje számára minden háború elhúzódó, ha több mint három napig tart, amelynek során „Kijev elfoglalását, a törvényes kormány megdöntését és az orosz trikolor rongy kitűzését tervezték” – számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

„Oroszország ma valóban megérett arra, hogy a nyilvánosság előtt felkészítse a lakosságát a háborús életre. Putyin tudja, hogy nincs visszaút, és amíg ez a háború folytatódik, addig a rezsimje kitart, és környezetének lehetősége van pénzkeresésre azzal, hogy a saját állampolgárait küldi vágóhídra” – mutatott rá Juszov.

A sajtószóvivő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Ukrajnának és az egész szabad világnak egészen más a feladata: a háború mielőbbi megállítása. „Ukrajna győzelme és területeink visszahódítása az 1991-es nemzetközileg elismert határok között a bűnöző orosz vezetők bíróság elé állításával, jóvátétellel és az Orosz Föderáció olyan állammá alakításával, amely többé nem jelent veszélyt az emberiségre” – fogalmazott Andrij Juszov.

Kapcsolódó írásaink