Külföld

Egy kurd apa nem tudta elviselni lánya török szerelmét

Sajtóinformációk alapján a lány fiútestvérének hamis búcsúlevelet kellett írnia testvére nevében

Nem sokkal 16. születésnapja előtt a tinédzser állítólag kapcsolatot kezdett egy török ​​származású muszlim fiúval, amit a lány családja ellenzett, kiközösítette, majd halálra ítélte saját vérét. A családja elől a lány a helyi gyermekjóléti szolgálathoz menekült, az apát és annak bűnrészességgel vádolt fiát bíróság elé állították – írta meg a hirado.hu.

Egy kurd apa nem tudta elviselni lánya török szerelmét
Képünk illusztráció
Fotó: AFP

A kurd nemzetiségű – jazidi vallású – apa nem tudta megemészteni, hogy kamaszlányának egy muszlim vallású török fiú az udvarlója. A német Spiegel beszámolója szerint miután a tiltott kapcsolatra fény derült, a lányt rokonai kezdetben kiközösítették, majd a „családi bíróság” szigorú verdiktet hozott: kioltják a vallási szokásokat megszegő kamaszlány életét – írta meg a hirado.hu.

Sajtóinformációk alapján a lány fiútestvérének hamis búcsúlevelet kellett írnia testvére nevében, hogy öngyilkosságot fog elkövetni. A tinédzser lány a gyermekjóléti szolgálat helyi irodájában keresett és kapott menedéket.

Emberölési kísérlet gyanújával a német rendőrség letartóztatta a családfőt és fiát. Tettükért bíróság előtt kell felelniük – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink