Külföld

Szijjártó Péter: Bőven lesz mit megbeszélni

A davosi Világgazdasági Fórumon a külgazdasági és külügyminiszter képviseli hazánkat

Már többször hívtak, de még soha nem tudtam elmenni, most viszont bőven lesz mit megbeszélni – fogalmazott közösségi oldalán a külügyminiszter.

Szijjártó Péter: Bőven lesz mit megbeszélni
Hajnalban utazott Svájcba Szijjártó Péter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A Világgazdasági Fórum a globális elit első számú szervezete, amelynek leghíresebb, egyben leghírhedtebb rendezvénye az évente Davosban megtartott gazdasági világ-csúcstalálkozó.

A híres-hírhedt Világgazdasági Fórum a bolygót leginkább fenyegető kockázatokról szóló 2023-as jelentése nem sok jót ígér a következő évekre.

Korábban már megírtuk, hogy több mint száz ország képviselői, köztük több mint ötven állam- és kormányfő a világot sújtó élelmiszer-, energia- és egyéb válságok megoldásának módjait vitatják meg Davosban. Az 53. találkozónak a biztonságtól a környezetig terjedő kérdéseket felölelő megbeszéléseit az „Együttműködés a megosztott világban” téma fogja össze.

A fórum előestéjén közzétett, globális kockázatokról szóló WEF-jelentés szerint a következő két évben a fő veszély „a megélhetési költségek növekedésének válsága” lesz. A második helyen a „természeti katasztrófák és szélsőséges időjárási események”, a harmadik helyen a „geogazdasági konfrontáció” áll.

Összességében több mint 2700 résztvevő érkezése várható Davosba, köztük 116 milliárdosé, ami negyven százalékkal több, mint tíz évvel ezelőtt.

A davosi fórum január 20-ig tart.

Kapcsolódó írásaink