Külföld

Érkezik a segély a szerbiai fiataloknak

Pénteken délelőtt megkezdték az ötezer dináros állami támogatás kifizetését a 16–29 éves fiataloknak. Ezt összesen 963 807 személy kérte.

Érkezik a segély a szerbiai fiataloknak
Fejenként száz-száz euróhoz juthatnak hozzá az érintettek
Fotó: MH

Szerbiában elkezdték folyósítani a fiataloknak szóló szociális segélyt – közölte Siniša Mali pénzügyminiszter. A tárcavezető elmondta, – mint közölte a Magyar Szó –, a szociális támogatásra jogosultak (akiknek nem kellett jelentkezniük), valamint még nagyjából négyszázötvenezer olyan fiatal vehette fel a pénzt, aki december 1-je és 15-e között igényelte azt az Állami Kincstár portálján.

Utalt rá, hétfőn folytatódik az utalás, és a jövő hét első két-három napján mindenki megkapja a támogatást, amelyre a költségvetésből csaknem hatmilliárd dinárt (20,760 milliárd forintot) különítettek el. A tárcavezető emlékeztetett, az idén már kétszer, februárban, majd júniusban kaptak a fiatalok száz-száz euró értékű segélyt. Első alkalommal 1 059 411, másodszor pedig 1 105 196 ember kapott ilyen támogatást.

Kapcsolódó írásaink

Megúszták a szocpolos csalók

ĀTöbb száz millió forinttal károsították meg az államot és az egyik kereskedelmi bankot azok a bűnözők, akik fiktív okiratokkal juttattak lakáshitelhez Miskolcra beköltöző romákat