Külföld

Újjáalakul a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács

Egy hét múlva, december 16-án, pénteken tartja alakuló ülését az új összetételű vajdasági Magyar Nemzeti Tanács. A leendő elnök, Fremond Árpád lemondott a Vajdasági Magyar Szövetségben betöltött összes funkciójáról, helyére Vicsek Annamária kerül.

Újjáalakul a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács
Rengeteg tennivaló vár a szervezet vezetésére (képünk illusztráció)
Fotó: Magyar Nemzeti Tanács oldala

Alig két nappal ezelőtt alakult meg a Vajdaságban a Magyar Összefogás képviselőcsoportja, s kereken egy hét múlva, december 16-án, pénteken tartja alakuló ülését az új összetételű vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT). Mint a Vajdaság ma cikkéből kiderül, a képviselőcsoport arról is döntött, kik állnak az elkövetkezőkben az országos kisebbségi önkormányzati szervezet élén. Ezek szerint Fremond Árpád kerül az MNT elnöki székébe, míg helyettese Rigó Pál Zsófia lesz.

Az orgánum úgy tudja, hogy az oktatási bizottság élére Námesztovszki Zsoltot, tájékoztatási elnöknek Kozma Líviát, a művelődésinek Lovas Ildikót, míg a nyelvhasználati bizottság vezetőjének Lakatos Adriánt szándékozzák megválasztani.

A leendő MNT elnök, Fremond Árpád lemondott a Vajdasági  Magyar Szövetségben (VMSZ) betöltött összes funkciójáról, így Vicsek Annamária lesz a VMSZ alelnöke. Fremond Árpád ugyancsak lemondott képviselőházi mandátumáról is, őt ezen a poszton Újhelyi Ákos váltja.

Kapcsolódó írásaink