Külföld

Nem csak az orvosbérekkel kell dűlőre jutni

Belengette az előrehozott választás lehetőségét a Sme Rodina. Mindez akkor fordulhat elő, ha nem sikerül megegyezni a 2023-as költségvetésről. Pozsonyt az orvosok felmondása után újabb belpolitikai válság fenyegeti.

Nem csak az orvosbérekkel kell dűlőre jutni
Peter Pčolinský: Kiléphet a kormányból a Sme Rodina
Fotó: Peter Pčolinský közösségi oldala

Ha a parlamentben nem lesz elég szavazat a jövő évi büdzsé elfogadásához, a Sme Rodina hajlandó tárgyalni az előrehozott választásról – jelentette ki a párt elnökhelyettese, Peter Pčolinský. Mint az Új Szóban olvasható, Pčolinský egyebek mellett arról beszélt, jelenleg még csak megbecsülni sem tudja, lesz-e elég szavazat a jóváhagyáshoz.

Megjegyezte, még Tomáš Taraba független képviselőnek is vannak feltételei a költségvetési tervezet módosítására. Pčolinský a vele folytatott tárgyalásokról nem közölt további részleteket. Fontos részlet, hogy a politikus a pozsonyi kabinet második legerősebb koalíciós pártjának elnökhelyettese.

A Sme Rodina azt akarja, hogy az állampolgároknak szánt pénzügyi segítségek és támogatások célba érjenek, ez pedig a költségvetés elfogadásához van kötve - tette hozzá Pčolinský.

Kapcsolódó írásaink