Belföld

Újfent elvenné a pénzünket a baloldal

Az európai baloldal a magyarral összefogva ismét azon dolgozik, hogy Magyarország egy fillér uniós támogatást se kapjon - közölte hétfőn a Fidesz brüsszeli képviselőcsoportja. Deutsch Tamás kiemelte, az európai baloldal a felsőbbrendűség-tudattól vezérelve fenyeget, büntetni akar mindenkit, aki nem ért egyet velük.

Újfent elvenné a pénzünket a baloldal
Az EP Brüsszelben (Képünk illusztráció.)
Fotó: Valeria Mongelli / AFP

Háború, világjárvány, gazdasági- és energiaválság és migrációs nyomás sújtja a kontinenst, de az európai baloldal, a magyar eszmetársaival összefogva a valós problémák megoldási javaslatai helyett ismét hazánk gyalázásával foglalkozik inkább - közölte hétfőn a Fidesz brüsszeli képviselőcsoportja. Mint írták, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője a hétfői ülésen felszólalásában kiemelte, most, amikor minden jel arra mutat, hogy az ellenünk folytatott politikai háborút elveszítik, végső kétségbeesésükben, döntési jogkör nélkül, beteges hazugságaikat mantrázva az Európai Bizottságot támadják.

Deutsch Tamás kiemelte, az európai baloldal a felsőbbrendűség-tudattól vezérelve fenyeget, büntetni akar mindenkit, aki nem ért egyet velük. Mindezzel éppen ő az, aki a demokratikus és jogállami értékeket durván megsérti, az európai együttműködést súlyosan aláássa - fogalmazott.

Objektum doboz

Hidvéghi Balázs fideszes képviselő felszólalásában elmondta, akik ezt a vitát kezdeményezték, a jogállamiság őrének szerepében akarnak tetszelegni. A valóság azonban az, hogy semmibe veszik az emberek akaratát és nem tudják  megbocsájtani, hogy a magyarok - és egyre többen mások is Európában - nem kérnek a baloldal politikájából, az életidegen, veszélyes ötleteikből.

Utalt rá, e körök követelték, hogy üljünk le és tárgyaljunk - most pedig, amikor megállapodtunk, csak még frusztráltabban támadnak. Minden vád, amivel Magyarországot évek óta támadják, csak ócska hazugság volt - mondta a politikus. Az európai baloldal célja világos tehát, azt akarja, hogy a magyarok egy fillér uniós támogatást se kapjanak - fogalmazott. Hozzátette, elutasítjuk ezt a szégyenletes zsarolást, s az európai baloldal a magyar baloldallal karöltve lábbal tiporja az európai együttműködés alapjait.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom