Külföld

Putyin újabb 700 ezer orosz mozgósítására készülhet

Az ősszel a frontra küldött 300 ezer katona jelentős része már elesett, megsebesült vagy teljesen demoralizálódott

Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója szerint 500-700 ezer ember hadba állítását tervezi az orosz elnök januárban – írta meg a szeretlekmagyarország.hu a The Telegraphra hivatkozva.

Putyin újabb 700 ezer orosz mozgósítására készülhet
Orosz BTR–ZD légvédelmi harcjármű
Fotó: AFP/Eyepress

Az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója szerint Vlagyimir Putyin újabb mozgósítási hullámot tervez Oroszországban – írta meg a The Telegraphra hivatkozva a szeretlekmagyarország.hu. A szakember szerint 500-700 ezer ember hadba állítását tervezi az orosz elnök januárban.

Anton Gerascsenko tanácsadó szerint az ősszel a frontra küldött 300 ezer katona jelentős része már elesett, megsebesült vagy teljesen demoralizálódott, ezzel párhuzamosan egyre nagyobb nyomás nehezedik Szergej Szurovikinre, akit még októberben nevezett ki Putyin az ukrán fronton harcoló orosz erők új parancsnokává.

Az Armageddon tábornok néven is ismert véreskezű tábornok iránt akkor roppant meg a bizalom, amikor néhány hete bejelentette az orosz erők kivonulását Herszonból – írták. Hozzátették, Szurovikin szerint erre az értékes felszerelés és a katonák védelme érdekében volt szükség.

Közben az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint az orosz hadsereg veszteségei a héten már 85 ezer főre nőttek.

Kapcsolódó írásaink