Külföld

Álmukban lepte meg a gyilkos az egyetemistákat

Az amerikai Idaho államban a brutális bűnügy körülményeinek felderítésén több mint száz rendőrből és szakértőből álló hatósági csoport dolgozik

Egyelőre nem neveztek meg gyanúsítottat a múlt vasárnapi négyes gyilkosság ügyében.

Álmukban lepte meg a gyilkos az egyetemistákat
Rambo-típusú kés vezethet el a gyilkoshoz
Fotó: kesvilag.hu

Moscow város rendőrsége közölte, hogy nem kezelik gyanúsítottként a négy áldozattal egy házban élő másik két diákot, akik saját vallomásuk szerint a háromszintes épületben aludtak a késes támadás idején a 26 ezres lakosú egyetemi kisvárosban.

Azt is nyilvánosságra hozták, hogy a minden bizonnyal álmukban megtámadott áldozatokon védekezésből eredő sérüléseket találtak. Sajtójelentések szerint mind a négy áldozatot ugyanazzal a fegyverrel ölték meg. A NewsNationnek nyilatkozó halottkém úgy fogalmazott, hogy egy „meglehetősen nagy kés” volt a gyilkos fegyver, a FoxNews tudósítása szerint a rendőrök egy „Rambo-típusú” kést keresnek.

A hatóságok változatlanul várják a lakosság segítségét, az elmúlt egy hétben mintegy 500 bejelentést kaptak és 38 embert hallgattak ki – közölték.
A négy egyetemista, aki egyben jó barát is volt, egy háromszintes bérelt házban lakott az egyetemtől nem messze. Az eddigi vizsgálatok szerint szombaton éjszaka kikapcsolódni voltak. Hajnali 1 és 2 óra között értek haza otthonukba, és hajnali 3 és 4 óra körül gyilkolták meg őket.

A rendőrség múlt vasárnap a késő délelőtti órákban kapott bejelentést, hogy az épületnél egy eszméletlennek látszó emberi test van, a rendőrök ennek alapján találtak rá a brutálisan meggyilkolt áldozatokra.
 

Kapcsolódó írásaink