Külföld

Ígéri Bukarest a nyugdíjemelést

Megvan a nyugdíjemelés szándéka a bukaresti kormánykoalícióban. Igaz, nem mostanra, hanem januárra ígérik a járandóság bővítését – ám a részleteken még vitáznak.

Ígéri Bukarest a nyugdíjemelést
Állítólag már csak másfél hónapot kell várniuk… (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Komoly vita folyik a bukaresti parlamentben és annak bizottságaiban. Mint a Szatmári Friss Újságban olvasható, a politikusoknak és a pénzügyi szakembereknek azt kell eldönteniük, hogy egységesen tizenöt százalékos legyen-e a jövőre az emelés, vagy kapjanak többet a kisnyugdíjasok? Utóbbi verzió szerint tízszázalékos lenne az általános bővítés és tizenöt-húszat kapnának azok, akiknek az ellátása nem éri el a kétezer lejt (százhatvannyolcezer forintot).

A lap szerint Romániában úgy kalkulálnak, hogy tizenhatmilliárd lejbe (nagyjából 1344 milliárd forintba) fog kerülni a 2023. január elsejétől tervezett járandóságbővítés. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom