Külföld

Nem véletlen az USA konfrontálódása Oroszországgal

Adukártya lenne Kínával szemben Oroszország felügyelete az USA-nak – egyebek mellett erről is beszélt Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója emlékeztetett, Vlagyimir Putyin nemrég nyilatkozott arról, hogy készen áll a tárgyalásra, tehát meg kéne próbálni valamilyen lépést tenni ebbe az irányba.

Nem véletlen az USA konfrontálódása Oroszországgal
Schmidt Mária: Le kellene ülni tárgyalni Oroszországgal
Fotó: MH

Nem meglepő, hogy az Egyesült Államok mindig az energiaforrásokért és a természeti kincsekért indított háborút - hangoztatta az Hír TV honlapja szerint egy műsorban Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója emlékeztetett, jelentős adukártya lenne Kínával szemben Oroszország felügyelete az USA-nak.

Utalt arra is, az Egyesült Államok lakosságát csak elenyésző mértékben érdekli, mi történik Ukrajnában, ezért a harcok lezárása Európának lenne elemi érdeke. Hozzátette, Vlagyimir Putyin nemrég nyilatkozott arról, hogy készen áll a tárgyalásra, tehát meg kéne próbálni valamilyen lépést tenni ebbe az irányba. Ha csak egy fegyverszünetet sikerülne elérni, már jobb lenne a helyzet – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink