Külföld

Itt a belélegezhető vakcina – VIDEÓ

A teljes eljárás nagyjából húsz másodpercet vesz igénybe

A koronavírus elleni oltóanyag belélegezhető, szájon át alkalmazandó típusának használatát abban az esetben javasolják, ha a beteg korábban már megkapta a hagyományos oltást is, vagyis emlékeztetőként ajánlják – olvasható a Házipatika.com oldalán. 

Itt a belélegezhető vakcina – VIDEÓ
Az újfajta vakcinát emlékeztető oltás helyett javasolják
Fotó: YouTube

Megkezdték a koronavírus elleni oltóanyag belélegezhető, szájon át alkalmazandó típusának használatát Sanghajban – olvasható a Házipatika.com oldalon. Kiemelték, a kínai nagyváros hivatalos közösségi oldalán közzétett bejelentés szerint ezt a fajta hatóanyagot abban az esetben javasolják, ha a beteg korábban már megkapta a hagyományos oltást is, vagyis emlékeztetőként ajánlják. 

Megjegyezték, a kínai állami médiában közzétett videón bemutatják az új gyógyszer beadásának technikáját is: egy kicsiny, átlátszó készüléken keresztül kell belélegezni a szert, majd pár másodpercig visszatartani a lélegzetet. A teljes eljárás nagyjából húsz másodpercet vesz igénybe.

Emlékeztettek, Peking célja, hogy minél többen kapjanak emlékeztető oltást, mielőtt lazítanák a világszinten is egyedülállóan szigorú járványügyi korlátozásokat.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink