Külföld

Novák Katalin az osztrák államfővel találkozik

Novák Katalin köztársasági elnököt csütörtökön hivatalos látogatáson fogadja Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök.

Novák Katalin az osztrák államfővel találkozik
Novák Katalin köztársasági elnök
Fotó: Facebook/Novák Katalin

Alexander Van der Bellen október 9-i újraválasztását követően első hivatalos külföldi vendégeként fogadja a magyar államfőt a TV2 értesülése szerint. Hozzátették, hogy a magyar köztársasági elnököt katonai tiszteletadással köszöntik, majd a két államfő négyszemközti és plenáris tárgyalásokat folytat, amelyeket közös sajtókonferencia követ. Megjegyezték, hogy az államfői találkozó különösen fontos, hiszen az utolsó magyar–osztrák elnöki találkozót 2019-ben tartották, amikor Áder János tett hivatalos látogatást az osztrák államfőnél.

Novák Katalin bécsi látogatásának külön súlyt ad, hogy azt Alexander Van der Bellen újraválasztása után két és fél héttel, a magyar–osztrák kapcsolatok és magas szintű találkozások dinamizálódásának időszakában tartják. A két ország között számos ponton szoros az együttműködés, hiszen Ausztria Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere és az egyik legnagyobb tőkebefektető hazánkban – írták a tenyek.hu oldalon.

Kapcsolódó írásaink