Külföld

Módosították a költségvetést Lendván

Mintegy 386 ezer eurót tesz ki a lendvai magyar nemzeti önkormányzat ez évi költségvetése. A tanácshoz idén huszonkét pályázat érkezett be, s e körből tizenkilenc diáknak ítéltek havi százharminc eurós támogatást.

Módosították a költségvetést Lendván
Készül az új nemzetiségi óvoda Lendván
Fotó: Lendva község Facebook-oldala

Csaknem száznegyvenezer euróba kerül majd a tájház felújítására Lendván – hangzott el Lendva községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának legutóbbi ülésén. Mint a Muravidéki Magyar Rádió adásából kiderül, ez az összeg durván negyvenezerrel több az eredetileg tervezettnél, így a 386 ezer eurós idei tervezett költségvetésben több kiadási tételt is csökkenteni kellett. Végül mintegy háromezer-kilencszáz eurónyi forrást kell a tájház felújítására máshonnét pótolni. Ezen túl a jogszabályok módosítása nyomán az alkalmazottaknak is több forrás jár, így mindösszesen az idei kiadások elérik a 390 ezer eurót.

A magyar önkormányzat természetesen ebben a helyzetben is igyekszik támogatni a diákságot. Idén huszonkét pályázat érkezett a tanácshoz, s e körből tizenkilenc fiatalnak ítéltek havi százharminc eurós támogatást a 2022/23-as tanévre. Ez az összeg jövőre egyébként százötven euróra bővül, mert fedezetként harminchatezer eurót különítettek el rá.

Kapcsolódó írásaink