Külföld

Folytatódnak az eszéki magyar iskolaközpont fejlesztései

Radovan Fuchs horvát oktatási miniszterrel tárgyalt a minap Jankovics Róbert. A horvát szábor magyar képviselője igen eredményesnek nevezte a találkozót.

Folytatódnak az eszéki magyar iskolaközpont fejlesztései
Jankovics Róbert, a horvát szábor magyar képviselője egy megemlékezésen
Fotó: Jankovics Róbert közösségi oldala

Egy törvénytervezet nyomán adómentessé válhatnak az általános iskolába járó diákoknak juttatott ösztöndíjak – írta meg pénteken a horvátországi magyarok hírportálja. Mint a Képesújságon olvasható, erről Jankovics Róbert, a horvát szábornak, vagyis a Horvát Köztársaság parlamentjének magyar képviselője tárgyalt Radovan Fuchs oktatási miniszterrel Zágrábban.

A tárcavezetővel elsősorban az eszéki magyar iskolaközpont aktuális ügyeiről, az idei és a jövő évre esedékes beruházásokról, valamint a nemrég nyugdíjba vonult személyzet helyettesítéséről értekeztünk – hangoztatta az orgánumnak Jankovics Róbert. A képviselő egyben utalt rá, az esetleges adókönnyítés jelentős segítséget jelentene a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége és a magyar kormány által nyújtott ösztöndíjakra pályázó szülőknek is. Hozzátette, folytatódik az eszéki iskolaközpont fejlesztése, és a miniszter megígérte, hogy hamarosan személyesen is meglátogatja az intézményt.

Kapcsolódó írásaink